.

Széfek elektronikus, kulcsos, biometrikus és kombinált zárakkal?

Ez a kérdése az összes vásárlónknak a Saffort ügyfélvonalán.

Nem csoda, hisz a széf elsősorban a zárról és annak minőségéről szól..

Globális szinten a hitelesített biztonsági zárszerkezetekkel felszerelt széfeket ugyanazokkal a módszerekkel tesztelik, és a minősítés amit maga a széf megkap, érvényes mind a kulccsos, mind az elektronikus, és mind a kombinált zárszerkezetre.

Ügyfeleinknek elektronikus zárat ajánlunk. Miért?

 • Mi van, ha a tolvaj megtalálja/eltulajdonítja a széfhez tartozó kulcsokat?
 • Mi van, ha mind a két kulcsot elveszíti a széftől?
 • Mi van, ha eltöri a kulcsokat a széftől?
 • Mi van, ha a tolvaj a kulcslyukon probálja meg feltörni a széfet?

Sok hasonló kérdést tudunk feltenni. Semmiképpen sem ítéljük el a kulcsos zárszerkezeteket, de mindenképp előre kell tudatosítanunk az előnyöket és hátrányokat.

Kulcsos zár a széfeknél: 

 • Klasszikus cilinderzár - normál méretű kulcsok 6-8 cm.
 • Tollas kulcsos tezorzár - hosszabb kulcsok 8-11 cm.
 • Tollas kulcsos + cilindervezérlésű zárszerkezet a kulcsos zárak legbiztonságosabbja.
 • Hátránynak nevezhető maga a kulcs - elveszthető, ellophatják, eltörhet.
 • Alapesetben 2 embernek van hozzáférése a széfhez - minden széf 2 kulccsal rendelkezik. Bizonyos esetekben rendelhetők további kulcsok a zárhoz - természetesen felár fejében.

Elektronikus zár a széfeknél:

 • A kódot(4-8 karakter/számjegy) biztonságosan az emlékezetében tárolja.
 • Ha elfelejtené a kódot, akkor 3 próbálkozása van a széf kinyitására.
 • 3 sikertelen próbálkozás esetén a zár a gyártó által megadott ideig leblokkol.
 • Az akkumulátor/elem lemerülése esetén egy külső tápegység, azaz a 9V-os elem, amely a billentyűzethez érintve/csatlakoztatva tudja a széfet kinyitni, esetleg egy vésznyitó kulcs segítségével. 
 • A széf x felhasználó használhatja - zértípustól függően.
 • A mester kód segítségével tudja kezelni a többi felhasználói kódot - módosítani vagy törlölni.
 • Nem kell kulcsot hordania magánál.

Kombinált zár a széfeknél:

Ez többnyire az elektronikus zár és a kulcsos zár kombinációja.

Ez a kombináció nagyon népszerű. Fontos azonban megjegyezni, hogy csak egy zárszerkezet minősített, és ez általában a kulcsos. Ezeknek a széfeknek az elektronikája, elektronikus zára, általában ázsiai országok egyikének termékei, és nem rendelkeznek minősítéssel. Ez nem változtatja meg azt a tényt, hogy ezek nagyon jó biztonsági szintű széfek.

Egy másik nagyon keresett változat a kulcsos zár és mechanikus tárcsazár kombinációja.

Ezeket a széfeket megtalalja a Saffortszef.hu weboldalon, az elismert olasz Mottura gyártó termékei között. Ez egy nagyon biztonságos változata a széfeknek, melyek a magyar piacon eddig még nem voltak megtalálhatók!

                                                                         .

Biometrikus zár a széfeknél:

Végre elmondhatjuk, hogy a magyar piacra is megérkeztek a kiválló minőségű biometrikus zárral felszerelt széfek az úgynevezett ujjlenyomatos széfek.

A biometrikus zárakkal felszerelt széfek már jelen voltak a piacon, de alacsony minőségű, nem minősített zárakkal voltak felszerelve, amelyeknek többnyire minősített elektronikus zárral voltak mégkiegészítve. Az ujjlenyomat olvasó csak dizajnos adalék volt. Ezeknél a széfeknél az érvényes minősítést a "kiegészítő" elektronikus zár kapta, és a biometrikus zár többnyire csak díszként volt jelen.

Napjainkban az intelligens mobiltechnológia az otthoni zárak terén, ahol a biometrikus zárakat már régóta használják, szintén fejlesztést igényeltek a széfzár technológiák területén, és a Burg Wächter gyár biometrikus zárai érkeztek a magyar piacra.

A biometrikus zárak nem csak egy felhasználóhoz vannak kötve, de akár 24 felhasználó is hozzáférhet a széfhez. A széfek ujjlenyomat vagy elektronikus zárral nyithatók. Természetesen az ujjlenyomat mindig gyorsabb és kényelmesebb. Sok vásárló azonban nem bízik a biometrikus zárban, mi azonban ajánljuk az ujjlenyomatos széfeket. Minden lényegében ugyanazon az alapon működik, mint az okostelefonokon, kivéve, hogy a mobiltelefont csak egy felhasználó tudja hasznáni ujjlenyomattal.

A hitelesített biometrikus zár jelenleg csak nagy biztonságú széfeknél érhető el, MABISZ E besorolás, így az árkategória is magasabb.

Az ujjlenyomatos széfek előrelépésnek számítanak a piacon, és határozottan ajánljuk .
Reméljük, hogy hamarossan kínálatunkban megjelenek az alacsonyabb árkategoriákban is. Most 3 modellt talál webáruházunkban, elektronikus zár + biometrikus zárral kombinációjaként.

 

Az álltalunk forgalmazott széfek eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

 

     SAFFORT

logo