Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató
Vissza a hírekhez

10 előny a széftulajdonosok számára

10 előny a széftulajdonosok számára

10 výhod pro majitele trezorů

10 előny a széftulajdonosok számára

A SAFFORT álltal végzett felmérésben, melyben minden korosztályhoz tartozó személyek részt vettek, tízből kilenc résztvevő nem birtokol nagyon értékes tárgyat. Azonban a biztonsági előnyök részletes magyarázata után a válaszadók több mint fele egyetértett abban, hogy széffel, riasztóval vagy biztonsági zárral szeretnék biztosítani a tulajdonukat.

1. Tűz esetén:

Tűzesetek esetén nagyon százalékban semmisülnek meg félten őrzött értékeink, dokumentumaink, családi fotók. Tűzálló széfek úgy vannak tervezve, hogy megakadályozzák a tűz, füst betörést a széfbe, valamint hogy ellenálljanak a tűzoltók álltal használt oltóanyagoknak.

2. Árvíz esetén:

A kézpénz, fotók, dokumentumok vagy adattárolók vízben megsemisülnek. A vízálló széfek megoldják ezt a problémát.

3. Előnyös helyválasztás

Sokan küzdünk ugyanazzal a problémával, hogy keressük a lakásunkban, házunkban sok helyen elhelyezett, elrejtett értékeinket. Egy széf megfelelő hely a dokumentumok, pénz, fegyverek és egyéb tárgyak tárolására. Széfnek köszönhetően minden fontos dolgot egy helyen tarthatunk.

4. Bebiztosított értékek 

Ha több emberrel osztja meg lakását, esetleg nagy családja van és meg akarja akadályozni az értéktárgyak, dokumentumok, fegyverek vagy egyéb elemekhez való hozzáférést, a széf segít értéktárgyai biztonságos megőrzésében.

5. Kézpénz

Szinte mindenki tart otthon vagy munkahelyén kisebb vagy nagyobb mennyiségű kézpénzt, hogy szükség esetén egyből elérhető legyen számára. Vannak azonban olyan esetek, amikor az emberek nagyon nagy mennyiségű kézpénzt tartanak otthon és betürés, lopás esetén mindenük elvész.

6. Biztosítás

Ne feledje, hogy ha be van biztosítva az otthona és bármilyen okból a biztosítása kifizetésre kerül azt jelentőssen befolyásolja az a tény, hogy otthonában van e széf és hogy az fel e van tüntetve a biztosítási szerződésben.

7. Számítógépek

Napjainkban, amikor az emberek adathordozókon, számítógépeken, mobilokon, CD-en tárolják adataikat, akkor gondoskodnia kell egy olyan méretű széfről, amelyben ezen adattárolók, notebookok, mobilok elhelyezhetők, akár tűz és betörés esetén is biztonságosan tárolhatók.

8. Ár

Az utóbbi évtizedben a széfek árai oly mértékben csökkentek, hogy most már mindenki megengedheti magának a széfet.
Nagyon kedvező áron vásárolhat bármilyen típusú széfet.

9. Félelem

Ha otthonát vagy munkahelyét risztóval felszereli, esetleg ha egy biztonsági szolgálat őrzi, akkor is szüksége lehet egy minőségi széfre, hogy megvédje értékeit a betörők elöl. Mindig nehezítsük meg a betörők, toljvajok dolgát a lehető legjobb módon. Minél több akadályt kell leküzdenie egy betörőnek, annál több ideje van a biztonsági szolgálatnak, rendőrségnek a helyszínre érni.

10. Tolvajok, betörők, lopások

Az utolsó pont, de a legfontosabb a lopás. Ha találkozik egy amatőr tolvajjal, az esetek többségében a tolvaj üres kézzel távozik vagy csak nagyon alacson értékű tárgyakat tulajdonít el. Ha viszont egy professzionális betörő látogatja meg, aki minden szükséges felszereléssel rendelkezik, akkor nagyon zavaró lesz számára és nagyon meghosszabbítja munkáját, ha egy magasabb osztályú biztonsági zárral kerül szembe és elég vastag lemezek védik az ajtót a fúrás ellen. A felfúrás több órát is igenybe vehet. Sokan csak akkor kezdenek foglalkozni értékeik megóvásával, miután kirabolták. Miért ne gondolkozna előrre? A saffortszéf.hu webáruházban kiválaszthatja a legjobb és a legbiztonságosabb széfet az Ön és családja számára.

Az álltalunk forgalmazott széfek eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

 

     SAFFORT

logo