Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató
Vissza a hírekhez

Válasszon széfet felelősségteljesen és stressz nélkül

Válasszon széfet felelősségteljesen és stressz nélkül

Válasszon széfet felelősségteljesen és stressz nélkül

Hogyan kell helyesen kiválasztani a széf helyét?

Egyre többen ismerik fel, hogy a széf nemcsak luxus házak és otthonok, valamint gazdag emberek előjoga, hanem hogy minden lakásban szükséges felszerelés. Az emberek álltalaban nem csak készpénz tartanak a széfekben, hanem ékszereket, dokumentumokat, cd-ket, memóriakártyákat, fényképeket, veszélyes tárgyakat, például fegyvereket, késeket és még sok mást. Ha már tervezi egy széf megvásárlását, akkor valószínűleg azon már tűnődött, hogy hol lesz a legbiztonságosabb elhelyezni. Ha erre a kérdésre szeretne válasz kapni, akkor számos további kérdést kell megválaszolni, mielőtt megvásárolná a széfet, mert rájöhet, hogy nincs megfelelő helye a széfnek.

Először is gondoljon arra, hogy mit szeretne a széfben tartani.
Mi lesz a fő oka a széf megvásárlásának?
Ha ezekre a kérdésekre válaszol, akkor legalább megismeri a széf méretét. Most elkezdhet gondolkodni azon, hogy hol fogja elhelyezni a széfet. Egyszerre több széf elhelyezésére is gondolhat.

A fő ok, amiért széfet vásárol

Olyan széfet keres, belyben fontos dokumentumokat szeretne tartani és gyakran szüksége lesz rájuk? Vagy olyan széfet keres, amelyet csak alkalmanként fog használni? Esetleg széfet, melyben a fegyverét szeretné tárolni? A széfben olyan dolgokat fog tárolni, melyeket távol szeretne tartani gyermekei elől? Ezeket és hasonló kérdéseket kell megválaszolnia, mielőtt vásárolna egy széfet. Például, ha a széfben dokumentumok és a pénz megőrzését tervezi, vagy azon személyes dolgait, amelyekre gyakran szüksége van, akkor a széfet könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni. Ha azt tervezi, hogy fegyvereket fog a széfben tárolni, helyezze azt olyan helyre, ahol például gyermekei nem férnek hozzá könyedén vagy egyáltalán. Ha ez a dolog, amit el akarsz rejteni a gyerekektől, akkor tegye a széfet a magasabb helyeken, ahová nem érheti el. Egyszerűen, a széf nem látható első pillantásra.

A széf mérete

Ha széfet vásárol, akkor mindig a méret az első dolog, amit el kell döntenie. Itt csak egy szabály van - Olyan maximális nagyságú széfet vásároljon, melyet biztosan el tud helyezni otthonában, irodájában. Álltalában megfigyelhető, hogy a legtöbb kissebb méretű széf teljes mértékben megfelel az ügyfelek igényeinek. Későbbiekben viszont ha szeretne a széfben valamit elhelyezni amivel nem számított előrre, nem biztos, hogy ezt majd meg tudja tenni. Ezen esetekben a masodik kisebb méretű széf vásárlása esetén a vételár magasabb lehet, mintha az első széf vásárlásánál nagyobbat valasztott volna. Természetesen jóval kényelmesebb egy széf használata, mint kettőé. Ha nagyobb széfet választ előre, akkor a jövőben elkerülheti a felesleges problémákat a ki es berakodás során a széfbe.

Széfajtók

gy másik nagyon fontos dolog, amit nem szabad elfelejteni, maga a széf ajtaja. Két típusú ajtópántrendszert árulunk, amelyek közül az egyiknél láthatók a csuklópántok, amikor az ajtó becsukódik, valamint további belső csuklópántokkal mikor a belső pántok rejtve vannak. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A látható kulső pántokat csak kiváló minőségű szerszámokkal lehet átvágni. Azonban ha ezeket atvágták, a másik két csuklópánt a tolvajok előtt rejve marad. Lehető legnehezebbé kell tenni a tolvajok dolgát a széf feltörésének kísérletére, és meg kell hosszabbítani a tolvaj elfogásának időtartamét. Ezeknek a széfeknek az előnye, hogy akár 180 fokban is nyithatók, ellenkezőleg, a rejtett csuklópántok legfeljebb 90 fokig nyílnak. A széfek 180 fokos ajtónyitása lehetővé teszi nagyobb dolgok egyszerűbb elhelyezését a széfben. Ezt ne feledje a megfelelő széf kiválasztásánál.

Egy másik fontos dolog az, hogy a páncélszekrények ajtaját mindig a jobb kezesek számára készítették, ami azt jelenti, hogy a széf ajtaja mindig balról jobbra nyílik. Ezért jó tudni előre, hogy elegendő lesz-e a 90 fokos ajtónyitás, és hogy nem lesz-e valamilyen akadály az ajtó kinyitásáná, hogy kényelmessen hozzáférhessen a tárolt dolgokhoz. Igaz, hogy egyes gyárak személyre szabott széfeket is gyártanak előre megadott specifikációk alapján, így egyes esetekben az ellenkező ajtónyitás is megoldható. Mindig kérdezze meg a széf értékesítésével foglalkozó cégtől, hogy képes-e hasonló széfet leszállítani vagy sem.

Néhány tipp, hogy hol helyezheti el a széfet otthonában

Beépíthető faliszéfek. A rögzített faliszéfek nagyon biztonságosak és nagyon nehéz őket kiszedni és elvenni. A faliszéfek az olcsóbb széfek közé tartoznak. Nagyon biztonságosak, elsősorban a széf ajtaja, az oldalsó és a hátsó oldalak a falhoz vannak erősítve, ezért maga a tégla, betonfal álltal vedettek. Miután a széfet a falba helyezte és bezárta, takarja el a széfet például egy képpel a kíváncsi szemek elől.

Beépíthető padlószéfek. Ezek a kiváló minőségű széfek egy másik lopásgátló megoldás. A legbiztosabb és legbiztonságosabb elhelyezése a padlónszéfnek meglepő módon a hálószoba. Miért? Először is, a tolvajok nem mennek a hálószobába a betörés ideje alatt, ahol a lakóegység potenciális tulajdonosai aludhatnak. Ha a tolvaj meglátogatja Önt, szélsőséges esetekben lehetősége van a széfből rejtett fegyvert elővenni és használni azt. Azonban, ha a széf rosszul van elhelyezve, például egy ruhásszekrény alatt, akkor nagyon nehéz lesz barmit is kivenni belőlle egy tolvaj jelenlétében. Ezeket a lehetőségeket is jó átgondolni előrre.
Ha egy olyan széfet kíván vásárolni, ahol vadászfegyvereket szeretne elhelyezni, válassza egy olyan helyet, ahol a családja nem alszik. Ha hazaér a vadászatból, akkor nem akar áttmenni egy hálószobán, mikor fegyver van a kezében.

Tehát válassza ki azt a helyet, ahol a széfet szeretné elhelyezni, majd válassza ki a megfelelő méretű és típusú széfet. Így megakadályozza, hogy elégedetlen legyenek a vásárlással, és foglalkoznia kelljen a széf visszaküldésével vagy másik vásárlásával.

     SAFFORT

logo