Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató
Vissza a hírekhez

Bedobós, betéti széfek

Bedobós, betéti széfek

Betéti, bedobós széfek, mire szolgálnak?

Bedobós széfek olyan széfek, melyeket kinyitás nélküli használatra terveztek. A biztonságos elhelyezést, például kézpénz, egy keskeny nyílás vagy egy kihajtható fiók biztosítja. Kulcs vagy elektronikus kód nélkül nem lehet a széfből semmit sem kivenni.

Depozitní a vhozové trezory

       

A kulcsok, dokumentumok vagy más értékes tárgyak bedobására tervezték. Ezek a széfek el lehetnek látva egy olyan kihajtható fiókkal, amelybe nagyobb tárgyakat is bele lehet dobni. A bedobott tárgyakat csak a széf alsó részének kinyitásával lehet kivenni.

Hol használhatók a bedobós, betéti széfek?

A betéti, bedobós széfeket kiskereskedelmi üzletekben használják, például olyan üzletekben, ahol a kereskedő, pénztáros bizonyos bevétel felett az összeg egy részét leadja az üzletvezetőnek, aki ezt az ősszeget a bedobós széfbe helyezi el. Az eladónak nincs olyan kulcsa vagy kódja a széfhez, csak az üzletvezetőnek tudja a betéti széfből az összeget kivenni. Tehát egy rablótámadás esetén a tolvaj nem lesz képes a bevételt elvinni. Ha minőségi és drágább letéti széfet használ, akkor a pénzt egy bizonyos kód beírásával még hosszabb ideig is megvédheti. Ezek az elektronikus zárral ellátott széfek általában rendelkeznek a széf késleltetett megnyitásával, vagyis a zárkód beírása után lehetséges a késleltetés beállítása. Ez azt jelenti, hogy ha a betörőnek el is árulja a helyes kódot például fenyegetés hatására, akkor a széf  késleltetéssel fog kinyílni.

Depozitní a vhozové trezory

A bedobós széfeket sok helyen lehet használni. Például ha az irodában készpénzt tart és többször is elhadja azt napközben, akkor a gyors és biztonságos módja a kézpénz elrejtésének. Hasonlóan jól kihasználhatók például autókölcsönzők számára is. Zárás után a kulcsokat csak bedobják az ügyfelek a széfbe, ahonnan reggel a megbízott alkalmazott a megfelelő kód megadásával kiveheti.

Az bedobós széfek nagyon népszerűek Magyarországon. Leginkább kis- és közepes méretű kereskedők és logisztikai cégek használják, akik iratok és kézpénz gyűjtésére használják, például áruszállítás után.

Az álltalunk forgalmazott széfek eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

     SAFFORT

logo