Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató

Fali és padlószéfek

Fali és padlószéfek

Fali és padlószéfek

Trezory do zdi a podlahy

 

A fali és padlószéfek a legnépszerűbb széftípusok Magyarországon. Ezen széfek falba és padlóba helyezhetők/építhetők a fal/padló agyagától függetlenül. A hatsó ás oldallemezek védelme gyengébb, de az ajtó biztosági szintje magas.

A fali széfek esetében nem szükséges az oldal s hátsófal vastagságát eltúlozni, a legfontosabb, hogy az elülső fal az ajtó legyen minél jobban bebiztosítva. Az ilyen típusú széfeknek csak az ajtaja látható. Az oldalfalakat maga a fal védi.

Általában a faliszéfeknél az ajtó vastagsága 60 mm. A külső ajtólap minőségi 6-8 mm vastag acélból készül és a zárat egy mangán-acéllemez védi - kulcsos zárrendszer esetén. A fali és padlószéfek megvásárolhatók kulcsos, elektronikus és akár mechanikus zárral is.

 

A faliszéfeket a legkisebb mérettől akár fél méter széles méretig megvásárolhatók. Mindig fontolóra kell venni a fal vastagságát, a széfben elehelyezni kívánt értékek méretét valamint maga a széf elhelyezését.

Faliszéfek ajánlottak szinte minden típusú érték tárolására, mint a készpénz, ékszerek, órák, adattárolók, fontos dokumentumok stb.

Egy másik nagyon népszerű típus a padlószéf. A padlószéf a legbiztonságosabb védelem a betörők ellen, már csak azon okból kifolyólag is, hogy ezen széfek nem nagyon elterjettek és így egy betörőnek nem jut eszébe a szőnyeg vagy például az ágy alatt keresni a széfet. Egy tolvaj ritkán számít arra, hogy az értékek a padló alatt rejtőznek.

Az álltalunk forgalmazott széfek eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

 

     SAFFORT

logo