Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató
Vissza a hírekhez

Hotelszéfek, trezorok, szekrények

Hotelszéfek, trezorok, szekrények

Hotelové trezory, sejfy, skříňky

Hotelszéfek, trezorok, szekrények

Ha szállodában vagy panzióban éjszakázik, gyakran találkozhat különböző méretű szállodai széfekkel. Mindig megnyugtató érzés, hogy biztonságosan tudja értékeit, még a szoba elhagyása után is. Az értéktárgyakat el kell rejteni a szálloda személyzete, takarítói és egyéb meghívott, esetleg hivatlan vendég előtt. Magyarországon rengeteg szálloda és panzió található, amelyek tulajdonosai a szálloda szobáiban mini-széfeket, széfekett szeretnének telepíteni kulcsos vagy elektronikus zárral.

Miben különböznek a hotelszéfek a hagyományos széfektől?

Először is fontos tudni, hogy a legtöbb esetben a szállodai szobák széfjei nem különösebben biztonságosak, mert általában egy szekrénybe vannak szerelve, ahonnan kiszerelhetők. Néha minimálisan vannak rögzítve, falvastagságuk pedig vékony. Ezek a széfek nem nehézek, mert lehetetlen lenne őket biztonságosan elhelyezni szekrényekben. Ez azért érthető, mert a szálloda maga viszonylag biztonságos, és a szállodai szobákban elhelyezhető széfeket úgy terveztek, hogy biztonságban tudjuk kisebb értékeink, papírjain a szállodai személyzet és esetleg a tolvajok ellen. Azonban gondolni kell arra, hogy ezen széfekben ne tároljunk értékes tárgyakat és nagyobb mennyiségű készpénzt. Ezeket mindig a holtel recepción vagy irodában elhelyezett nagyobb bisztonságú széfekben ajánlatos elhelyezni. A hotelszéfekben olyan dolgokat tartson, mint az útlevelek, kisebb mennyiségű készpénz vagy autókulcsok.

Álltalában a  szállodai széfek elektronikus zárszerkezettel vannak felszerelve, melynek előnyei:

⦁ Könnyen kódolható egy egyedi kóddal - általában a széf bezárása céljából. Be kell zárnia a hotelszéf ajtaját, és be kell írnia a saját kódját, amely több szimbólumból áll (általában 3 és 8 között); Néha meg kell nyomnia a zárógombot.

⦁ A szállodai széfeknek mindig alternatív nyitási funkcióval kell ellátva lenniük, a kód megváltoztatásának lehetőségével vagy egy klasszikus kulcssal. Néha előfordul, hogy a szálloda vendége elfelejti a megadott személyes kódot, ez esetben a szálloda személyzete, például a biztonsági manager aki a széfek kinyitásáért felelős, az ugynevezett Masterkóddal vagy biztonsági kulcsal ki tudja nyitni a széfet. Ez egy nagyon fontos része ezen zárszerkezeteknek, mert ha a szálloda vendégei elfelejtik a széf kódját, és nincs Masterkód / kulcs, csak egy lehetőség marad. Hívni egy széfekre specializálódott lakatost és az ő segítségével erőszakos módon kinyitni a széfet. Ezen esetekben a széf általában használhatatlan lesz a beavatkozás után.

Az álltalunk forgalmazott széfek eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

    SAFFORT

logo