Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató

Milyen széfet vegyek?

Milyen széfet vegyek?

 

Milyen széfet vegyek? 

 

Sokan szembesülnek azzal a helyzettel, akik a széfek iránt érdeklődnek és alig tudják elképzelni, hogy milyen típusú széfre van szükségük, hogyan válasszon egyet a sok különböző lehetőség közül. Milyen széfet vegyek? - teszik fel a kérdést sokan. Valójában ez tényleg egyszerű, csak meg kell tudni, hogy milyen részletekre kell összpontosítani. Néhány egyszerű tippet ajánlunk fel, hogyan válassza ki a széfet egyszerűen. A biztonságos választás érdekében a következő kérdésekre kell válaszolnia:

 

I. kérdés: Mit szándékozik tartani a széfben?

Dokumentumok, pénz, média, fegyverek, adattárolók,különböző értéktárgyak, gyűjtemények... Alapvető fontosságú a tárolt tárgyak jellege és értéke, mert attól függően kell kiválasztania a széf biztonsági szintet, méretét, funkcióját stb.

II. kérdés: Milyen méretű legyen a széf?

Ha a széfet csak kézpénzre és ékszerek tárolására használja, akkor lehet kisebb méretű. Ha viszont más értéktárgyat is el szeretne benne helyezni, pl. dokumentumokat, adathordozókat, fényképeket vagy akár laptopokat, akkor ez nem lehetséges. A vadászfegyver magas széfet igényel. A széf méretét gyakran korlátozza annak a helynek a mérete, ahol azt tárolni szeretné. Az általános szabály a következő: ha lehetséges, mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet az elején gondolta. Ügyeljen arra, hogy a széf egy elérhető de biztonságos helyre kerüljön. Lehetetlen, hogy egy súlyos széfet, akár több száz kilogramm is lehet, az Ön számára kényelmetlen helyre helyezze. Milyen széfet vegyek?

III. kérdés: Mik a biztonsági követelmények?

Minél értékesebbek a tárolt tárgyak (nem feltétlenül anyagi szempontból), annál biztonságosabb széfet kell választania. A széfek biztonságát minősítések jelzik. Ha aggódik a biztonság miatt, azt javasoljuk, hogy elkerülje el azon széfeket, melyek nem rendelkeznek minősítéssel. Európai minősítési rendszert használ minden széfgyártó, de van minden országnak megvan a saját besorolási rendszere is. Magyarországon a MABISZ besorolást követik a gyártók és a vásárlók is(MABISZ AA -> MABISZ S).

IV. kérdés: Szüksége van tűzvédelemre? 

Az emberek általában úgy vélik, hogy a széf nem csak a lopásoktól, hanem a tűz ellen is véd. Ezért vannak olyan tűzálló széfek is, amelyekben a tűzállóság szintje a percek számának megfelelően van osztályozva, amely széfekben a tárgyak nem sérülnek közvetlen láng esetén. Kérjük, vegye figyelembe, hogy különböző típusú széfek vannak papír és adathordozók tűz elleni védelme érdekében, mivel a papír kritikus hőmérsékte jelentősen magasabb, mint az adathordozók esetében. Milyen széfet vegyek?

V. kérdés: Hol helyezze el a széfet?

A széfek elhelyezésük alapján 3 csoportba oszthatók: állított - rögzíthető a padlóhoz és / vagy a falhoz(bútorszéfek, páncélszekrények); falba építve(faliszéfek); padlóba építve(padlószéfek). Mindhárom típus nagyon keresett. Választásban csak otthona szab határt.


VI. kérdés: Milyen biztonsági zárat válasszon?

A legnépszerűbb széfek ezekkel a zárakkal vannak felszerelve: kulcsos biztonsági zárral, kulcsos + mechanikus tárcsazárral, mechanikus tárcsazárral valamint elektronikus zárral. Manapság a legjobb választási megoldás az elektronikus zárakkal felszerelt széfek. Miután kiválasztotta ezt a típusú széfet, nem kell nagy kulcsokat hordania a zsebében. A kódot szükség esetén módosíthatja és a széf biztonság szintje nagyon magas.

 

Egy széf  vásárlása hosszú távú befektetés. Ezért érdemes "befektetni" az idejét a legmegfelelőbb termék kiválasztásába. Ajánlatos a széfet megvásárolni az erre szakosodott cégektől, ahol mindig kap tanácsot, hogy hogyan változtathatja meg a biztonsági zár kódját, hogy hol kell az adott kulcsot másolni vagy hogy hogyan kell a széfet felszerelni stb.

 

Az álltalunk forgalmazott széfek  eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

 

     SAFFORT

logo