Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató
Vissza a hírekhez

Széfek fegyverek tárolására, Fegyverszekrények

Széfek fegyverek tárolására, Fegyverszekrények

Sejfy, Trezory a Skříně na zbraně

Széfek fegyverek tárolására, fegyverszekrények

 

Szüksége van egy fegyverszekrényre? 

Először is meg kell fontolnia, hogy szükséges-e a fegyvereket a családja más tagjaival szemben bebiztosítani. Ha igen, akkor ebben az esetben nagyobb biztonsági szintet kell választania. Biztonságos = nagy, mint egy szekrény; téves, sajnos ez nem elég! A széfek hosszú vagy rövid fegyverekre nem csak fegyverek, hanem ékszerek, családi fotók, pénz és dokumentumok tárolására is szolgálhatnak.

Általában a széfek gyártója jelzi, hogy hány fegyver tárolható a széfben, ezért figyeljen a fegyverek számára és hosszára is. Például, ha a fegyverek optikával vannak felszerelve, akkor szinte lehetetlen ezeket a fegyvereket elhelyezni a gyártó által megadott számban.

Úgy tűnik, hogy minden széf nagyon hasonló, de az áraik jelentősen eltérnek egymástól. Néha az ár többszörösével is. Ennek oka nagyon egyszerű: a Magyarországon értékesített olcsó széfek nem felelnek meg az európai előírásoknak, melyek a fegyvertárolók biztoságáról szólnak, például a 2 mm vastag falvastagság (3 mm-es minimális vastagság az európai előírások szerint). Ezek a széfek nem csak nem megfelelőek, nem felenek meg az európai jogszabályoknak, hanem nem is biztonságosak. Az európai törvények értelmében tilos a fegyverek tartása az ilyen széfekben és sem a tolvajok sem pedig gyermekei elől nem nyujt védelmet. 2010-ben Németországban a fegyverek tárolására vonatkozó szabályokat megszigorították, amikor egy fiatal gyermek rosszul tárolt pisztolyt talált és lelőtte testvérét. Jelenleg Magyarországon a fegyvertartási jogszabályok eltérnek az európai jogszabályoktól - sokkal "elnézőbbek", de idővel biztosan bevezetésre kerülnek, ahogyan pár éve például Csehországban. Érdemes előrre gondolkodni és megelőzni a lehetséges katasztrófát.

Nagy figyelmet kell fordítani a fegyverszekrény súlyára, mert a súly a fém/acél mennyiségét jelzi közvetlenül a páncélszekrényben. Természetesen a súly befolyásolja a széf biztonságát, de a gyártás és a tesztelés is. A minősített széfeket szigorú követelmények szerint tesztelik. A tesztekben a szakemberek feszítővassal, fúróval és egyéb szerszámokkal nyitják ki a széfeket. A széfeknek bizonyos idejig ki kell bírni a tesztelést. Ha a széf a gyártó által megadottnál korábban ki van nyitva, akkor nem kapja meg a igazolást/minősítést. A Magyarországon értékesített kiváló minőségű fegyvertátolók az EN14550 és az EN1143-1 szerint vannak tanúsítva.

A hasonló széfek különböző árainak másik oka lehet az, hogy a drágább széfek tűzálló anyaggal vannak kitöltve, vagy akár tartós tűzbiztonsági minősítéssel rendelkezik. Tűz esetén ezek a típusú széfek megvédik az Ön értékeit a tűz elől, amelyek a széfben vannak elhelyezve, a gyártó által meghatározott ideig.

Egy másik dolog, amely meghatározza a széfek árát, a felületi megmunkálás, hogy mivel és hányszor van átfestve. Léteznek fegyverszekrények fa bevonattal, vagy amelyek üvegből készülnek. Ezen típusok nagyon népszerűek a vadászok körében, akik nagyon szeretik fegyvereiket. Ideálisak vadászházak dísztermeibe.

Ha nedves, fűtetlen helyre szeretné széfét elhelyezni, akkor gondolnia kell arra, hogy a nedvesség korróziót és penészedesést okozhatnak, ami károsíthatja a széfet és a benne tárolt tárgyakat. Számos megoldás létezik. Telepíthet egy kis fűtőberendezést - bizonyos esetekben a széfhez is lehet csatlakoztatni, vásárolhat páramentesítő eszközöket.

Javasoljuk, hogy a tárolt tárgyak ne legyenek nedvesek, például a vadászat után, mielőtt behelyezzük a széfbe és ezáltal védjük a fegyverszekrényt a nedvességtől. A széfet, ha lehetséges, akkor egy kiemelt helyre helyezze, csőtörés és árvíz ellen.

Gondosan fontolja meg a fegyverszekrény vásárlása előtt, hogy elég nagy legyen az összes fegyvere és lőszere számára. A választás ezen részen ne próbáljon megtakarítani néhány forintot, gondolkozzon előrre mert a széf több éven át fogja szolgálni.

A www.saffortszef.hu webáruházunk szakértõi segítenek abban, hogy a legmegfelelõbb fegyverszekrényt válassza, így az eshopon történő vásárlás nem csupán egyszeri eset, hanem partnerség.

Nálunk találhatók széfek kézifegyverekre, akciós fegyverszéfek, fegyverszekrények lőfegyverekre valamint minősített fegyverszekrények.

Az álltalunk forgalmazott széfek eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

 

     SAFFORT

logo