Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató

Tűzálló széfek

Tűzálló széfek

TŰZÁLLÓ SZÉFEK - MIRE IS HASZNÁLHATÓK?

Azt mindenki tudja, hogy be kell biztosítania vagyonát lopás ellen. Minél jobban be tudja biztsítani értékeit, annál inkább megakadályozhatja a lehetséges rablásokat. A tűz azonban még nagyobb kárt okozhat. Az értéktárgyak tûz esetén károsodhatnak, de ha a tűz nem is éri őket a tűzoltók álltal használt víz vagy tűzoltó keverék biztosan kárt tesz bennük.

Ohnivzdorné a Bezpečnostní trezory

 

A tűzálló széfek olyan páncélszekrények, amelyek megvédik a bennük elhelyezett értékeket bizonyos ideig tűz esetén. Álltalában ezek a speciális széfek védelmet nyújtanak a tűzoltók álltal használt hab vagy speciális szerek ellen, valamint részlegesen ütésállóak is. Például ha egy fából készült padló ég, a széf több emelet magasból zuhanhat alá, a széf tűzvédelme valamit kialakítása megvédheti a benne tárolt értékeket.

A minősített tűzálló széfeket aszerint osztalyozzák, hogy hány percet bírnak ki biztonságosan a tűz középpontjában, hogy a benne lévő papírok, adathordozók nem károsodnak. Meg kell jegyezni, hogy a papír és az adathodozók kritikus hőmérséklete különbözõ, ezért ha a széfen biztonsági határa például 60 perc, akkor tudnia kell, hogy ez adathordozó vagy papír értéket jelöl. Természetesen, ha a széf a tűz középpontjában található, ahol a hőmérséklet 1000 fok, akkor mindig hosszabb időtartammal számolhat, mint a gyártó megadott adatai.

Milyen az ideális biztonság egy széfnél? Az ideális széf rendelkezik tűzálló védelemmel, mely megakadályozza a lángok betörését a széfbe. A probléma azonban az, hogy a minősített tűzálló széfek ára viszonylag magas.

Ha minősítéssel rendelkeyő tűzálló széfekre összpontosít, amelyek a legmagasabb hőállósággal bírnak, de nincs minősítésük betörésnek elle, a széfet a lehető legbiztonságosabb helyre kell elhelyezni.

Természetesen vannak kivételek. Nemrégiben néhány európai gyártó olyan széfeket kezdett forgalmazni, amely törés és tűzálló minősítéssel is rendelkeznek. Áruk nem sokkal magasabb, mint a hasonló, de csak az egyik fajta minősítéssel rendelkező széfeké. A SAFFORT oldalán ezen széfeket a Tűzálló széfek és a Páncélszekrények címszó alatt talalja. Azt mondhatjuk, hogy ezek azok széfek, amelyeket leginkább az ügyfeleinknek ajánlunk.

Forgalmazunk kisméretű házi tűzalló széfeket és klasszikus tűzálló szekrényeket is.

Az álltalunk forgalmazott széfek eladási ára nagyon jó, és mindenki számára elérhető. A legegyszerűbben online tud széfet választani, aggodalom és szükségtelen üzletlátogatás nélkül. A választás könnyebbé tételéhez használhatja a választási útmutatónkat, mely elvezeti Önt a páncélszekrényekhez, fegyverszekrényekhez, faliszéfekhez, padlószéfekhez, kulcsszekrényekhez, hotelszéfekhez, tűzálló széfekhez stb. Házhozszállítunk Magyarország egész területén, nemcsak a nagy városokban - Budapest, Debrecen, Szeged - hanem minden kisebb faluban is.

    SAFFORT

logo