Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató

Általános szerződési feltételek

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.1 Ezen vásárlásra vonatkozó szabályok (a továbbiakban: Szabályok) rendelkeznek a www.saffortszef.hu e-shop-on keresztül vásárló személy (a továbbiakban: Vásárló), illetve az UAB SAFFORT NORTHERN EUROPE (a továbbiakban: Eladó) jogairól és kötelezettségeiről, amennyiben a vásárlás létrejött. A termékek e-boltban történő megvásárlásával a Vásárló elfogadaj ezen Szabályok alkalmazását.
1.2. Az Eladó fenntartja magának a jogot, hogy a Szabályokat bármikor módosítsa vagy kiegészítse a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

2. A VÁSÁRLÁS, AZAZ A MEGÁLAPODÁS LÉTREJÖTTÉT KÖVETŐEN

2.1. A Vásárló és az Eladó között létrejövő megállapodás abban az időpontban jön létre, amikor a Vásárló az e-boltban lévő bevásárlókosár tartalmát véglegesitve feltüntette a szállítási címet, kiválasztotta fizetési módot, ezt a Szabályzatot megismerte és a megerősitő gomb megnyomásával, a vásárlást megerősiti. A megállapodás érvényes az összes kötelezettség teljesítéséig. Ha a Vásárló nem ért egyet a Szabályzat minden részével vagy bizonyos elemeivel, akkor nem nyújtja be a megrendelést.

3. A VÁSÁRLÓ JOGAI

3.1. A Vásárlónak jogában áll az e-boltban vásárolni, Magyarország erre vonatkozó jogszabályainak megfelelően.
3.2. A Vásárlónak jogában áll az Eladóval létrejött megállapodás indoklás nélküli felmondására (kivétel az ebben a részben felsorolt esetek) a termék kiszállítását követő 14 napon belül, amennyiben az e-shop-on keresztül történt a vásárlás.
3.3. A Vásárló és az Eladó között e-boltban történő vásárlás által létrejött adásvételi szerződéstől való elállás joga nem vonatkozik az alábbi megállapodásokra:
3.3.1. Megállapodás megkötése olyan termékre, amely gyártása csak vásárlói megrendelésre indul vagy olyan előre le nem gyártott egyedi termékre, melyek a Vásárló személyes igényei alapján készülnek.
3.3.2. Megállapodás megkötése minden olyan termék megrendelésére, amelyet az Eladó a raktáraiban nem tárol (amelyek szállítási ideje meghaladja a 3 munkanapot) és csak a Vásárló megrendelése alapján kerül kiszállításra.
3.4. A Vásárlónak jogában áll a terméket visszaküldeni az Eladónak és ezzel együtt a vásárlás teljes összegét visszakapni, amennyiben:
3.4.1. A szállítás napjától eltelt idő nem haladja meg a 14 napot.
3.4.2. A termék nem sérült vagy más külsérelmi nyomok nem találhatóak rajta.
3.4.3. A terméket eredeti csomagolásban visszaküldte, ahogyan az Eladó kiszállította.
3.5. Miután eldöntötte, hogy visszaküldi a terméket, a Vásárlónak ki kell tölteni az erre a célra szolgáló formanyomtatványt, melyen fel kell tüntetni személyes adatait – teljes nevét, a rendelési számot, címet, illetve a visszaküldés okát, majd a szándékot megerősíteni az Eladó felé.
3.6. Az ingyenes visszaküldés esetén, az Eladó gondoskodik az áru visszaszállításáról.
3.7. Az Ingyenes Visszaküldés esetén, a kiegészítő szolgáltatásokért fizetett összeg (ajtóig szállítás, beépítés, szakember hívása stb.) Nem kerül megtérítésre a Vásárlónak.
3.8. A termék Eladóhoz történő visszaküldését követően, 15 naptári napon belül elvégzik az áru ellenőrzését és meghatározzák, hogy megfelel-e az ingyenes visszaküldés követelményeinek. Miután az Eladó meggyőződött arról, hogy a termék nem sérült és megfelel a visszaküldés követelményeinek, az áruért fizetett pénzösszeg a visszaszállítás napjától számított 15 naptári napon belül visszatérítésre kerül a Vásárlónak.
3.9. Rossz vagy sérült termék visszaküldése estén az Eladó vállalja, hogy azonos típusú termékre kicseréli a visszaküldöttet vagy a Vásárló kérésére a vásárlás teljes összegét visszafizeti.

4. A VÁSÁRLÓ KÖTELEZETTSÉGEI

4.1. A Vásárló köteles megfizetni a termék vételárát és szállítását, valamint az egyéb költségeket (amennyiben azt a szerződés megkötésekor rögzítették), valamint átveszi a megrendelt termékeket. A Vásárlónak lehetősége van arra, hogy többféle módon fizesse meg a terméket: internetes bankja segítségével, amelyhez az e-bolt biztosítja a kapcsolatot (abban az esetben, ha az Eladó a vonatkozó szerződést a Vásárló bankjával kötötte meg); előre kiállított számla alapján történő fizetés; a lízing szerződés megkötésével; a teljes pénzösszeg készpénzben történő kifizetésével - készpénzben vagy hitelkártyával (nem fizethető American Express kártyával) a futárnak a küldemény szállításakor, ez a fizetési mód csak a raktárban tárolt, hagyományos széfekre érvényes, nem érvényes a gyártó által a Vásárló rendelése alapján gyártott termékekre.
4.2. Ha az Ügyfél regisztrációs űrlapján megadott adatokban változás történik, a Vásárlónak azt kötelessége azonnal frissíteni.
4.3. A Vásárlónak meg kell erősítenie a vásárlást az internetes bankján keresztül, amelyre az e-boltban lévő linket használhatja (amennyiben az Eladó a szolgáltatási szerződést a Vásárló bankjával kötötte meg), vagy a fizetési szándékát bármely más banknál is érvényesítheti. Ha a Vásárló az előre kiállított számla ellenében történő fizetési módot választja, a fizetési kötelezettségének számla lejárta előtt eleget kell tennie. Ha a Vásárló a megadott időn belül nem fizeti meg a számlát, nem erősíti meg a fizetési megbízást, vagy külön nem értesíti az Eladót az adott fizetésre vonatkozóan, akkor az Eladónak jogában áll fontolóra venni a Vásárlóval köttetett adásvételi szerződés felbontását és a megrendelés visszavonását.
4.4. Az áru megvásárlását követően, a Vásárlónak be kell tartania a termékkel kapcsolatos utasításokat, és az árucikket szigorúan a használati utasításnak megfelelően kell felhasználnia. Az eladó nem vállal felelősséget a termék meghibásodásáért, biztonsági szintjéért, és nem vállal gyártói garanciát.
4.5. A Vásárlónak meg kell felelnie a magyar jogszabályokban meghatározott egyéb követelményeknek.

5. AZ ELADÓ JOGAI

5.1. Ha a Vásárló ártani próbál az e-shop üzemeltetésének vagy stabil működésének, az Eladó előzetes értesítés nélkül korlátozhatja, felfüggesztheti (kizárhatja) az e-shop-hoz való hozzáférését és nem vállal felelősséget a Vásárló ezen tevékenységéből fakadó esetleges veszteségéért.
5.2. Az Eladónak joga van egyoldalúan megváltoztatni ezeket a szabályokat az e-shop weboldalán való közzétételével. A változások a közzététel pillanatától lépnek érvénybe és a közzététel után történt összes ügyletre alkalmazandóak.
5.3. A honlapon található szöveges és grafikai információk, Magyarország Szerzői Jogi és Kapcsolódó Jogainak Törvénye által meghatározottak alapján használhatóak fel (kivéve a harmadik félre vonatkozó információk). A weboldal tartalmának, vagy annak egy részének közzététele (hivatkozás) esetén, minden esetben meg kell jelölni az információ elsődleges forrását (azaz a weboldalt és a szerzőt).
5.4. Az Eladót egyéb jogok is megilletik, melyek a Szabályok között és a magyar jogszabályokban le vannak fektetve.

6. AZ ELADÓ KÖTELEZETTSÉGEI ÉS A GARANCIA, FIZETÉSI MÓDOK

6.1. Az Eladó vállalja, hogy biztosítja a feltételeket a Vevő számára az e-shop által nyújtott szolgáltatások megfelelő használatához.
6.2. Az Eladó vállalja, hogy eleget tesz az e szabályokban meghatározott egyéb követelményeknek.
6.3. Az eladó garantálja az áruk minőségét.
6.4. Fizetési módok: Bankkártyával - online rendelésnél; Banki áttutalás - online rendelésnél; Utánfizetéses számla - ez a szolgáltatás csak vállalatok valamit állami intézmények számára elérhető(14 napos lejárattal); Utánvét/Készpénz - áttvételnél a fuvarozónál(söfőr).

7. A TERMÉKEK SZÁLLÍTÁSA

7.1. A termékeket kiszállítják és kirakodják Magyarország teljes területére, a Vásárló által megjelölt szállítási címre, az épület első ajtójáig a Szállítási információkban megadott kiszállítási díjért. Amennyiben a Vásárló által megadott épülethez történő eljutást valamilyen akadály gátolja, a terméket a lehető legközelebbi pontig szállítják, ameddig a jármű képes eljutni.
7.2. A Vevő igényei szerint, a házhozszállítás otthona ajtajáig biztosított.
7.3. A termék beépítése egy külön megrendelendő szolgáltatás, ennek költségét nem tartalmazza a termék vételára.
7.4. A termék átvételekor a Vásárlónak, vagy más esetben a Vásárló képviselőjének, a szállítmányozó cég képviselőjével együtt ellenőriznie kell a termék csomagolásának, mennyiségének, minőségének az állapotát.
7.4.1. Ha a csomagolás sérült, vagy a mennyisége, minősége kifogásolható, a Vásárlónak, vagy más esetben a Vásárló képviselőjének meg kell tagadnia a csomag átvételét. Ilyen esetben a szállító cég képviselője a Vásárlóval együtt, vagy az esettől függően a Vásárló képviselőjével rögzítik a sérülést, fényképeket készítenek és kitöltik az esetre vonatkozó formanyomtatványt, amelyet a Vásárlónak és a fuvarozó cég képviselőjének is alá kell írni.
7.4.2. Miután a Vásárló, vagy a Vásárló képviselője észrevétel nélkül átvette a küldeményt és aláírta a szállítási vállalat képviselője által adott papíralapú átvételi elismervényt, a kiszállításra úgy kell tekinteni, hogy a termékek sértetlen csomagolásban, a megfelelő mennyiségben, minőségben kerültek átadásra, az adásvételi szerződés feltételeinek megfelelően, a kézbesítési elismervényben feltüntetett kiegészítő szolgáltatások igénybevételével és teljesülésével, hacsak ennek ellenkezője nem bizonyított.
7.5. Az Vásárló által megjelölt címen történő átadását követően a termékre úgy tekintünk, hogy annak kézbesítése a Vásárló részére megtörtént, függetlenül attól, hogy a terméket a Vásárló, vagy bármely más, az adott címen tartózkodó személy vette át. Ha a termék kiszállítása nem a tervezett napon történik, a Vásárlót haladéktalanul értesíti az Eladó, legkésőbb a tervezett szállítást megelőző napon.
7.6. Ha a Vásárló nem tudja személyesen átvenni a terméket, akkor a megrendelés során, a szállításra vonatkozó információknál meg kell jelölnie azt a személyt a személyes adataival együtt, aki jogosult a termék átvételére.

8. FELELŐSSÉG

8.1. A Vásárló köteles a regisztrációs lapon pontos, valóságnak megfelelő adatokat közölni. A Vásárló köteles a regisztrációs lapon pontos, valóságnak megfelelő adatokat közölni.
8.2. A felek felelősséggel tartoznak az online áruházban való vásárlás kapcsán létrejött adásvételi szerződés megsértése esetén, Magyarország jogszabályai által meghatározott eljárásnak megfelelően.
8.3. Az Eladó nem vállal felelősséget más cégek weboldalán közölt információkért, még akkor sem, ha ezen honlapokat a Vásárló a webáruházban található linkeken keresztül érte el.
8.4. Az eladó nem vállal felelősséget az e-boltban megjelenített termékek színe, alakja vagy egyéb paraméterei, valamint a valós, tényleges méret, alak és szín közötti különbségekért, melyet a Vásárló által használt monitor beállításaiból adódott.

9. SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE

9.1. A Vásárló a megerősítés gombra kattintva beleegyezik abba, hogy Ő és képviselői (a Vásárló képviselőinek hozzájárulásával) az Eladónak átadják az e szabályzatban meghatározott személyes adatait a regisztrációs űrlapon és nem kifogásolja, hogy az Eladó a Vásárló és / vagy képviselői által megadott személyes adatokat az online kereskedés céljából feldolgozza, ahogyan az a Adatvédelmi szabályzatban fel van tüntetve.
9.2. Az Eladó vállalja, hogy személyes adatokat harmadik félnek - a Vásárló beleegyezése nélkül - nem adja át, kivéve a magyar törvények által előírt esetekben.
9.3. A Vásárló a megerősítés gombra kattintva beleegyezik abba, hogy Ő és képviselői (a Vásárló képviselőinek hozzájárulásával) az Eladó és / vagy harmadik fél számára, aki a szállítást végzi, bemutatják az egyik személyi azonosító okmányukat: útlevél, személyi igazolvány, vagy új típusú vezetői engedély, a termék átvételének helyszínén, a Vásárló és / vagy annak képviselőinek megfelelő azonosítása érdekében az online kereskedelem részeként. A Vásárló azt is megerősíti, hogy Ő és képviselői (a Vásárló képviselőinek hozzájárulásával) egyetért azzal, hogy a termék átvételének helyszínén és időpontjában az Eladó és / vagy a harmadik személy, aki kiszállítja a termékeket az Eladó utasításai alapján, leírja a Vevő vagy képviselőjének személyazonosító okmányának adatait és ezeket az adatokat feldolgozza (beleértve az adatok átadását az Eladó részére) az online kereskedelem részeként.
9.4. A Vásárló a megerősítés gombra kattintva megerősíti, hogy Ő (ha a Vásárló természetes személy) és képviselői tájékoztatást kaptak személyes adatok Eladó általi kezeléséről, feldolgozásuk módjáról, valamint a személyes adataik megsemmisítéséről, a személyes adatok feldolgozásának felfüggesztéséről, ha az adatok feldolgozása a törvény előírások megsértésével történik vagy ha megtagadják személyes adataik feldolgozását bármilyen célból.
9.5. A Vásárló a megerősítés gombra kattintva megerősíti, hogy Ő és képviselői tisztában vannak azzal, hogy joguk van megtagadni személyes adataik átadását, de egyben megértik, hogy a személyes adatok a Vásárló és / vagy annak képviselői azonosításához szükségesek az online kereskedelemben és a személyes adatok átadásának és / vagy az online kereskedelem céljából történő feldolgozásának megtagadása esetén a megállapodást nem tudják megkötni és / vagy érvényesíteni.


10. INFORMÁCIÓK KÜLDÉSE

10.1. Az Eladó az összes üzeneteit, a regisztráció során a Vásárló által megadott e-mail címre küldi.
10.2. A Vásárló minden üzenetet és kérdést az Eladó e-shopjának "Kapcsolat" részében megjelölt címre küldi.

11. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

11.1. Ezek a szabályok nem korlátozzák a magyar jogszabályokban lefektetett Vásárlói (fogyasztói) jogokat, beleértve azon jogokat, ami megvásárolt termékek vagy szolgáltatások minőségére vonatkoznak.
11.2. A Vásárló és az Eladó között létrejövő adásvételi szerződésből eredő, vagy azzal kapcsolatos vitás kérdéseket, nézeteltéréseket elsődlegesen egyeztető megbeszélések útján tisztázzák. Ha nem születik egyezség, a vitás kérdéseket Magyarország jogszabályai által meghatározott eljárásnak megfelelően kell rendezni.

saffortszef.hu, a SAFFORT s.r.o. képviselője

Vissza az oldal tetejére