Hogyan válasszunk széfet?
Mit tervez tárolni a széfben?
Miután elgondolta, hogy mit szeretne tárolni a széfben, ki tudja választani a megfelelő méretet, típust, zárszerkezetet és a biztonsági osztályt.
Milyen méretű széfet válasszak?
Az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig válasszon nagyobb széfet, mint amilyet először elgondolt.
Melyek a biztonsági követelmények?
A széfek nem csak a lopástól, hanem a tűztől is védenek. Minél értékesebb tárgyakat, értékeket szeretne tárolni a széfben, annál biztonságosabb széfet kell választania.
Hol lesz telepítve a széf?
A rögzítési módnak megfelelően háromféle széftípust különböztetünk meg: szabadon álló, fal- és padlóba építhető.
Milyen biztonsági zárszerkezetet válasszak?
A legnépszerűbb széfek zárszerkezetei lehetnek kulcsos, mechanikus tárcsazár, elektronikus, ujjlenyomat/biometrikus vagy dupla zárral ellátott zárszerkezetek. Napjainkban a legjobb megoldás az ujjlenyomattal és/vagy az elektronikus zárral felszerelt széfek.
Választási útmutató

Vízálló széfek

Vízálló széfek távol állnak a többitől, mivel sokkal nagyobb ellenállást mutatnak a víz,a gázok, esetlegesen a hő, a láng és a magas hőmérsékletek ellen is. Ezek a tulajdonságok akkor hasznosak, ha a széfet nagyobb mennyiségű víz éri, például egy árvíz esetén, vagy ha tűz keletkezik, esetleg ha valamit instabil környezetben kell tárolni. A vízálló széfek védik az értéktárgyakat a víz, gázok tűz ellen. Tehát a vízálló széfek előnyei egyértelműek.

Mutass többet